7 Şubat 2010 Pazar

birthday cake!!!

Biraz geç olsa da yine merhaba
uzun bi aradan sonra ilk tarifimi ve resimlerimi ekleyebileceğim.
Oğlum 2 yaşına bastı ve onun için iki ayrı parti düzenledik biri aile arasında evde diğeri ise arkadaşlarıyla beraber:)
önce size ev partisinde yaptığım pastayı gösterip tarif edeyim:)

pandispanya tarifihttp://www.hunerlibayanlar.blogspot.com/ 'un sevgii müge'nin pandispanya tariflerinden klasik kakaolu pandispanyası;

24 cmlik kalıp için;
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı kaynar su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

yumurta aklarını ve sarılarını ayırın,aklarını cam bir kasede çırpın sonra şekerin yarısını aklara ekleyip şeker eriyene dek çırpmaya devam edelim,ayrı kasede yumurta sarılarını ve kalan şekeri ve kaynarsuyu şeker eriyene dek çırpın,şeker eriyince içine sıvıyağı ekleyin çok az çırpın,sona  yumurta aklarını bu karısıma ekleyip spatula ile çırpın yumurtalar sönmesin diye en son olarak kuru malzemeleri bir yerde eleyin ve karışıma ekleyip spatulayla karıştırın ve pandispanyanız fırına girmeye hazır:) kalıba döküp yaklaşık bir saat  fırında pişirin

krema malzemeleri:
300 ml sıvı krema
300 gr bitter çikolata(kuvertur)

kremayı ısıtın,kaynamadan altını kapatıp içine doğranmış çikolataları ekleyip katıstırın taa ki çikolatalar eriyene dek ve kremamızı soğumaya bırakın.

iç malzeme ve süsleme:
krokan
parça çikolata
4-5 paket rulokat
2-3 kutu bonibon

pandispanyanız soğuyunca onu bir bıçakla veya katlandırıcıyla katlandırın(ben üç kata ayırdım)
ilk katı ıslatıp krokan ve çikolataları koyun,diğer katlar için de aynı işlemi yapıp en üst keki koyup pastayı kremayla kaplayıp kenarlara rulokatları dizip
ortasını bonibonlarla süslüyoruz

şimdiden afiyet olsun

bu da diğer partimiz için hazırladığım pastaaa:)

2 yorum:

Melis dedi ki...

Selam şekercim,

Hayırlı olsun :) e bende burdan takip eder, yorumlarımı yazarım :)
bize bu krema çok yoğun geldi :)
ne tavsiye der pasta dolgusu için...
Öpüyorum!

L'atelier De Ronitte dedi ki...

tahmin etmiştim yoğun geleceğini söylediğim gibi
en güzel pastacı kreması
hem hafif hem de lezzetli bir dahakine onu deneyelim:)
öptüüm